Φωτορεπορτάζ

Από την συμβολική ανθρώπινη αλυσίδα στον πευκιά του Δημινιού στις 14/06/2015 για την προστασία του από την κοπή των πεύκων.
 

Εδώ και πολλούς μήνες είναι γραμμένο αυτό το σύνθημα μαζί με άλλα και στις υπόλοιπες πλευρές. Για να σβήσει χρειάζεται λίγο διαλυτικό και λίγη απασχόληση από έναν εργαζόμενο της υπηρεσίας πρασίνου. Καναδυό ευρώ κόστος, όλο κι όλο, δηλαδή. Κάθε μέρα οι δημοτικοί άρχοντες το συναντούν ενώ ανεβαίνουν στο δημαρχιακό μέγαρο. Δεν προσβάλλει την αισθητική τους; Προφανώς όχι. Το ερώτημα είναι ένα: Εάν το σύνθημα ήταν υβριστικό και αφορούσε το δήμαρχο θα είχε σβήσει αυθημερόν; Η απάντηση είναι επίσης προφανής. Ναι.

Σε κάθε µικρή βροχή εδώ και δεκαετίες µπορούµε να απολαµβάνουµε την τεχνητή λίµνη Εξαρχείων. Μήπως πρέπει να αρχίσουµε να το προβάλουµε στα αξιοθέατα ή αξιοπερίεργα; Μάλλον στα αξιοπερίεργα, καθώς φαίνεται να παραµένει άλυτο µυστήριο η αποστράγγιση των νερών

Στη διασταύρωση Αράτου και Π.Ε.Ο. η διάβαση πεζών χωρίς τα παπούτσια να βυθιστούν στο νερό ήταν αδύνατη. Τι χρειάζεται; Απλά να γίνεται τακτικός έλεγχος στα φρεάτια, ώστε να μην είναι φραγμένα. Λίγη πρόληψη δηλαδή.