Ανακοίνωση ΔΕΥΑΣ

Κιάτο, 11 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Καταναλωτές,

Οι ελάχιστες βροχές του περασμένου χειμώνα και σε συνέχεια διαδοχικών ετών με το ίδιο φαινόμενο, δεν είχαν μόνο σαν αποτέλεσμα τη μηδενική αναπλήρωση των υδατικών αποθεμάτων αλλά και τη συνεχή λειτουργία των γεωτρήσεων για την κάλυψη των χειμερινών αναγκών.
Ήδη οι γεωτρήσεις και οι πηγές παρουσιάζουν σημαντικά μειωμένες παροχές σε σχέση με τα προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα να αναμένονται προβλήματα ανεπάρκειας του διαθέσιμου νερού, ειδικότερα κατά τη θερινή περίοδο και τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο, όπου στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα.Μόνιμος στόχος μας είναι η συνεχής τροφοδότηση με νερό όλης της περιοχής ευθύνης μας, με δίκαιο τρόπο για όλους τους καταναλωτές χωρίς διακρίσεις. Για να το πετύχουμε αυτό επιβάλλεται η λήψη άμεσων και αυστηρών
μέτρων εξοικονόμησης νερού και δραστικού περιορισμού της σπατάλης, όπως:

 1. Το νερό θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης. Κάθε άλλη χρήση πλην της ύδρευσης συνεπάγεται άμεση διακοπή της παροχής και επιβολή προστίμου.
 2. Συνεχείς έλεγχοι και περιορισμός των καταναλώσεων σε όλες τις παροχές του Δήμου και των διάφορων δημόσιων φορέων.
 3. Απαγορεύεται ρητά η χρήση των υδρευτικών παροχών για άρδευση. Όλα τα υδρόμετρα σε οικόπεδα / αγροτεμάχια θα αφαιρούνται άμεσα.
 4. Απαγορεύεται ρητά και θα πραγματοποιείται με άμεση διακοπή της παροχής:
 • Η εξυπηρέτηση πισίνας από την παροχή ύδρευσης
 • Η άρδευση πρασίνου, δέντρων, γκαζόν, οπωροκηπευτικών κλπ
 • Απαγορεύεται η χορήγηση νερού σε άλλο ακίνητο όπως και η μεταφορά νερού εκτός του ακινήτου με βυτία
  Παράλληλα με τα παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έργα μόνιμης λύσης με πόσιμο νερό όπως η κατασκευή αντλιοστασίων και δικτύων με σκοπό την υδροδότηση από τις πηγές της Στυμφαλίας.
  Φίλοι καταναλωτές, το πόσιμο νερό δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν ανήκει ούτε στη Δ.Ε.Υ.Α. που το παρέχει ούτε στον καταναλωτή επειδή το πληρώνει. Είναι φυσικό αγαθό που ανήκει εξίσου σε όλους τους σημερινούς και τους μελλοντικούς κατοίκους αυτού του τόπου. Γι αυτό η σωστή χρήση του και ο δραστικός περιορισμός της σπατάλης πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων μας. Σας καλούμε να σταθείτε συμπαραστάτες σε αυτήν την προσπάθεια.
  Σημείωση: Αυτές τις ημέρες γίνονται διακοπές στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης που τροφοδοτεί την πόλη, προκειμένου να αντικαταστήσουμε κάποιες υδροληψίες με νέες, ώστε η επάρκεια και η ποιότητα του νερού να διατηρηθεί σε αποδεκτά επίπεδα.

Ευχαριστούμε θερμά τις Τοπικές Κοινότητες καθώς και τους ΤΟΕΒ που συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.

Κατηγορία: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου