Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και ο Δήμος Σικυωνίων

Του Νίκου Ζαχαρόπουλου

-Στα (7) χρόνια της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων,  κυριάρχησε η ανικανότητα και η ανεπάρκεια, τόσο του επικεφαλής όσο και πολλών στελεχών της Δημοτικής αρχής, σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν.
-Δυστυχώς, από το αποτέλεσμα,  μιλάμε για τραγωδία του Δήμου Σικυωνίων και της περιοχής,  που βρίσκεται σε πλήρη μαρασμό και παρακμή.
-Υποδομές, ΝΕΡΟ, Καθαριότητα-ΧΥΤΑ, περιβάλλον κ.λ.π. εκκρεμούν,  σε όλη την έκταση του Δήμου, από τη πόλη του Κιάτου μέχρι τις  Τοπικές Κοινότητες.
-Στο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία,  με αποτέλεσμα να φθάσουμε στα σημερινά αδιέξοδα.
-Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους, ο ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου, προβλέπεται να δέχεται απορρίμματα 12.600 τόνων  ανά έτος, μόνο από τις περιοχές των πρ. Δήμων Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης- Φενεού.
-Η Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου, στα πλαίσια της καλής γειτονίας και  αγαστής συνεργασίας των Δήμων Ξυλοκάστρου και Σικυωνίων, δέχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, όλα σχεδόν  τα απορρίμματα του Δήμου Σικυωνίων, με αποτέλεσμα τη μείωση των σοβαρών προβλημάτων αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο μας.
-Πρόσφατα ο Δήμαρχος  του  Δήμου Ξυλοκάστρου μεταξύ των άλλων δήλωσε τα εξής… Με την ανεξέλεγκτη απόρριψη των απορριμμάτων από τον Δήμο Σικυωνίων  κινδυνεύουμε να τιμωρηθούμε με κλείσιμο του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρο και συνεχίζει… καλώ  τον Δήμαρχο Σικυωνίων να αναλάβει τις ευθύνες του, διότι θα καταστραφεί ένας άλλος Δήμος που δεν φταίει σε τίποτα, επειδή ο Δήμος Σικυωνίων αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα απορρίμματα.
-Ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων Σταματόπουλος, αντί να έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τη Δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου,  για να υπάρξει μια συμβιβαστική συμφωνία αντιμετώπισης  του σοβαρού αυτού προβλήματος, προτίμησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη, για να επιβάλλει τις απόψεις του, γεγονός που δημιούργησε περισσότερα προβλήματα και προκάλεσε τη Δημοτική αρχή και τους πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου.
-Την 12-10-17 συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου η προσφυγή του Δήμου Σικυωνίων κατά του ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου, με την οποία ζητάει την εναπόθεση των απορριμμάτων του Δήμου Σικυωνίων στον ΧΥΤΑ /ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου.
-Δεν γνωρίζουμε την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, για πολλούς λόγους, να σταματήσει ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου να δέχεται απορρίμματα του Δήμου Σικυωνίων, γεγονός που θα φέρει τη περιοχή μας σε τραγική κατάσταση.
- Ό αναντικατάστατος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τ.Λεονάρδος, προκάλεσε με τις δηλώσεις του τους πολίτες και τη Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου, λέγοντας μεταξύ των άλλων…….δεν έχουμε άλλη λύση από το να πηγαίνουμε τα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.  Αλήθεια ο Σταματόπουλος που βρισκόταν, πήγε για κανένα μαϊμού βραβείο.
-Ότι και να πούμε, για την ανικανότητα και ανεπάρκεια του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής και του προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Σικυωνίων, δε θα αποδώσει την πραγματικότητα.
-Τι έκαναν τόσα χρόνια για να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα των απορριμμάτων, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βρίσουν τρόπους, να εξαπατούν  τους  πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, για να εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
-Να είναι βέβαιοι όμως ότι οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και  περιμένουν τη στιγμή που θα τους επιστρέψουν στα σπίτια τους, για να απαλλαγεί ο Δήμος και η περιοχή από την επικίνδυνη, για τα συμφέροντα του Δήμου, παρουσία τους.  

Κατηγορία: 

Προσθήκη νέου σχολίου