Πολιτικα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 ΠΡΟΣ

α] κ. Δήμαρχο Σικυωνίων,  

β] κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σικυωνίων,

γ] κ. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας  Κιάτου Δήμου Σικυωνίων

δ] κ. κ. Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σικυωνίων

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 ΠΡΟΣ

α] κ. Δήμαρχο Σικυωνίων,  

β] κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σικυωνίων,

γ] κ. Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας  Κιάτου Δήμου Σικυωνίων

δ] κ. κ. Προέδρους και Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σικυωνίων.

                                                                                         

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρεβρέθει στην παράδοση του τμήματος Κόρινθος - Κιάτο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στα ΣΕΑ Κιάτου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, μια διαδικασία μέσω της οποίας το κράτος έβαλε στα ταμεία του περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε τα χρήματα αυτά να διατεθούν στους πολίτες που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Τα 2/3 των χρημάτων θα διατεθούν μέχρι το τέλος του 2016 και το 1/3 μέσα στο 2017. 

Δείτε το βίντεο με όλες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, καθώς και το σχετικό φωτορεπορτάζ.   

 

 

Την Τρίτη 15 Ιουλίου 2016 ο Γενικός Γραμματέας υποδομών κ. Γιώργος Δέδες ενημέρωσε τους τοπικούς άρχοντες της Κορινθίας για την πορεία των εργασιών της κατασκευής της Ολυμπίας οδού. Οι τοπικοί άρχοντες και ο κ. Δέδες συναντήθηκαν στα ΣΕΑ Κιάτου στο ύψος του Βέλου και συζήτησαν καθόμενοι σε κυκλικοί διάταξη. Οι δημοσιογράφοι αναγκάζονταν τα αλλάζουν θέσεις συνεχώς προκειμένου να έχουν καλή λήψη. Ο κ Δέδες θα έπαιρνε ξανά τον λόγο, κλείνοντας την ενημέρωση, οι dημοσιογράφοι άλλαξαν για μια ακόμα φορά θέση. Εκείνη την στιγμή ο Δήμαρχος Κιάτου κ.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Σικυωνίων, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γ. Δέδε, του Δημάρχου, κ. Σταματόπουλου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κ. Χρυσικού και παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ.

Στη διάρκεια της συζητήθηκαν και τα προβλήματα του παράπλευρου δικτύου της σιδηροδρομικής γραμμής, για τα οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, σε πνεύμα συνεργασίας ανέφερε ότι θα υπάρξει πλήρη αποκατάσταση της και αποδέχτηκε τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.

«Δημοψήφισμα - Δίλημμα και επιλογή»

ΟΧΙ Στους Επαγγελματίες συνδικαλιστές του κλάδου οι οποίοι θα αποδεχθούν τη αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.
ΟΧΙ Στους κομματικούς κλακαδόρους που θα ανεχθούν την συνέχιση του πλιάτσικου στα προγράμματα ενίσχυσης απ΄ τα κοράκια του συστήματος
ΟΧΙ Στους καρεκλοκένταυρους "γλείφτες" της εξουσίας, που σκοπό έχουν την υπουργοποίηση τους και τακτοποίηση τους στην Βουλή.

Στο πλαίσιο της δημόσιας  διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου με θέμα :  "Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ –οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης", πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,  με τους Δημάρχους του Νομού, τους/ τις Δημοτικούς συμβούλους και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων. Στόχος της συνάντησης ήταν να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των αιρετών της Τ.Α.

Δείτε το βίντεο από την συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιάτο.

Παρακολουθείστε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων στις 20/04/2015.

Σελίδες